srzh-CNen

Obaveštavamo sve zainteresovane da u februaru, Wushu klub Laohu Novi Sad, vrši upis novih polaznika u obe sekcije (tai či i kung fu):

* Tai či (太极拳 - tai đi ćuen) sekcija

Tai či je drevna kineska borilačka veština koja je pored samoodbrambenog aspekta danas veoma popularna i kao metod za očuvanje i poboljšanje zdravstvenog stanja, odnosno kao jedan veoma kvalitetan vid rekreacije za sve uzraste i oba pola.

U klubu se vežba Čen stil tai či-a (陈氏太极拳), koji je najstarija istorijski poznata forma tai či-a. Na osnovama čen stila su nastali i ostali, danas poznati, stilovi tai či-a. Čen forme svojim povremenim promenama ritma (jin/jang) i iznenadnim eksplozivnim udarcima su, pored svoje zdravstvene koristi i borilačke primene, izuzetno lepe za vežbanje ali i za gledanje.

* Kung fu sekcija

Kung fu sekcija je više okrenuta samoodbrambenom aspektu i u okviru nje se trenira stil Nan ćuen (南拳 „južna pesnica“). Polaznici ove sekcije su uglavnom mlađeg uzrasta (do 30 godina), koji imaju želju da poprave svoju kondiciju, steknu dodatno samopouzdanje i nauče da se odbrane.

Tradicionalne forme sa elementima zasnovanim na pokretima životinja (tigar, ždral) daju dodatnu motivaciju za vežbanje kung fu-a.

Prvi trening je besplatan, a odobravamo i popuste za vežbanje u obe sekcije, kao i porodične popuste.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 063 508 751 ili putem kontakt forme na sajtu.

 

Komentari   

#2 Ivan 27-02-2017 17:34
Citat Danica:
Ćao :-) zanima me gde se održavaju tai chi treninzi, koliko puta nedeljno i koliko je članarina? Kako izgledaju treninzi, da li su naporni, koliko traju, u kakvoj obući i odeći se vežba?
pozz

Podatke o lokaciji i terminima treninga se mogu pronaći na našem sajtu u okviru menija Wushu klub Laohu (www.wushuworld.info/wushu-klub-laohu-novi-sad/wushu-klub-laohu-lokacija-i-termini).
Informacija o iznosu mesečne članarine je već poslata na vašu e-mail adresu.
Treninzi traju sat vremena, svako vežba prema svojim mogućnostima, a od opreme su dovoljna majica, trenerka i neke lakše patike. Kako je prvi trening besplatan najbolje je doći i odvežbati jedan trening i tako se lakše odlučiti o eventualnom nastavku treniranja u našem klubu.
Srdačan pozdrav
#1 Danica 08-02-2017 17:09
Ćao :-) zanima me gde se održavaju tai chi treninzi, koliko puta nedeljno i koliko je članarina? Kako izgledaju treninzi, da li su naporni, koliko traju, u kakvoj obući i odeći se vežba?

pozz